MORFINE

Director: Leon Golterman

Writer: Leon Golterman

Producer: Vincent de Gram,

Leon Golterman, Guido Franken

Cinematography: Tom Enzler

Production Design: Anouk Boef,

Loes Groenendijk, Kino Haverkorn 

Costume Design: Loes Groenendijk

Job description: Production Design

Release date: November 2017 

Morfine speelt zich af tijdens een stormachtige nacht in een Zuid-Limburgs verzorgingshuis. In één van de kamers ligt een verlamde patiënt, vastgeketend aan een muur van medische apparaten. Hij voelt zich opgesloten in zijn eigen lichaam, veroordeeld om de rest van zijn leven in zijn bed door te brengen. Nu het leven zijn glans heeft verloren, vindt hij het genoeg geweest: hij wil dood.

Hoewel hij aan alle zorgvuldigheidseisen voldoet, saboteert de religieuze directie van het verzorgingshuis zijn euthanasieverzoek: de verzorgingshuisarts, dr. Jacobs, bestempelt de patiënt ten onrechte als dement en wilsonbekwaam, waardoor de euthanasie niet plaats kan vinden.

Nu een legale euthanasie geen optie is, vestigt de patiënt zijn laatste hoop op Michelle, coassistent in het verzorgingshuis. Michelle bereidt in het geheim een verborgen euthanasie voor, maar wanneer het uur van de waarheid nadert, begint Michelle’s geweten zwaarder en zwaarder te wegen.

Wanneer dokter Jacobs het plan van zijn coassistent ontdekt, wordt hij voor een duivels dilemma gesteld: laat hij haar het plan doorzetten, of houdt hij het levenseinde opnieuw tegen?

Cast: Stefanie van Leersum,

Reinout Bussemaker, Hugo Koolschijn

Watch trailer: